Bodem en bemesting

Kies de juiste meststof voor op het grasland in het voorjaar

Bij lage temperaturen neemt gras ammonium duidelijk beter op dan nitraat. Ook wordt ammonium goed vastgelegd in de grond en spoelt daardoor minder snel uit dan nitraat.

Lees verder > >

Vizura verhoogt de stikstofefficiëntie van drijfmest

Vizura is een stikstofstabilisator voor verbeterde benutting van stikstof uit drijfmest. Toevoeging van Vizura aan de drijfmest zorgt ervoor dat stikstof langzamer vrijkomt uit drijfmest.

Lees verder > >

Nog 17 artikelen bij dit onderwerp > >
Gewas en verzorging

Voorkom mycotoxinen in snijmais

De mycotoxinen die het meeste voorkomen zijn fusariumschimmels. Deze schimmels zijn ook verantwoordelijk voor stengelrot. 

Lees verder > >

Voorkom zinkgebrek bij snijmais door toepassing van Top Coat

Snijmais is een van de meest gevoelige gewassen voor zinktekort. Zink is belangrijk voor de beginontwikkeling en is onderdeel van diverse enzymen.

Lees verder > >

Nog 33 artikelen bij dit onderwerp > >
Oogsten en bewaren

Ecosyl geen overbodige luxe bij inkuilen

Het inkuilen van najaarsgras vraagt extra aandacht. Najaarsgras bevat over het algemeen veel eiwit en als gevolg van de afnemende daglengte weinig suikers

Lees verder > >

Maaiadvies laatste snede Luzerne

Het maaimoment van de laatste snede van luzerne is van groot belang. De plant moet voldoende reserves hebben om de winter in te gaan. Na eind augustus vertraagt het groeiproces en na ongeveer half september stopt het groeiproces en is er nauwelijks hergroei meer.

Lees verder > >

Nog 7 artikelen bij dit onderwerp > >