Ecosyl geen overbodige luxe bij inkuilen

Oogsten en bewaren

Het inkuilen van najaarsgras vraagt extra aandacht. Najaarsgras bevat over het algemeen veel eiwit en als gevolg van de afnemende daglengte weinig suikers. Daarnaast hebben we in de herfst te maken met een hogere luchtvochtigheid waardoor het gras slecht droogt en schimmels op de loer liggen. Al deze factoren werken een snelle conservering tegen. Het toevoegen van het inkuilmiddel Ecosyl is dan ook geen overbodig luxe.

Voordelen van het gebruik van ecosyl

Door Ecosyl toe te voegen wordt het conserveringsproces aanzienlijk versneld. Ecosyl bevat een homofermentatieve melkzuurbacterie die uitsluitend melkzuur produceert. De bacteriën zorgen voor een extra snelle pH-daling binnen 36 uur na het sluiten van de kuil. Broei, door schimmels en gisten, krijgt minder kans door de snelle conservering en zo wordt er meer voederwaarde behouden. Het ruwvoer is ook veel smakelijker voor de koeien. Ecosyl is dan ook het aangewezen inkuilmiddel omdat het met weinig suikers in het gewas toch een uitstekend inkuilresultaat geeft. Het  verbetert niet alleen het inkuilresultaat, maar ook de opname van de kuil en de melkproductie.

ADvies en bestellen

Neem voor advies of bestelling gerust contact op met de Agrifirm-adviseur in jouw regio of bel Klantenservice regio Noord T 088 488 29 70 of regio Zuid T 088 488 29 72.

Andere ruwvoer+ kennisbank artikelen