Inkuilen van CCM of MKS

3 October 2023

De kwaliteit van CCM/MKS wordt mede bepaald door de bewaring van het product. Een goede conservering/bewaring is van essentieel belang om het gehele jaar een fris, smakelijk en gezond product te kunnen voeren.  Wanneer het product wordt gebruikt in rantsoenen voor melkvee ligt het gewenste drogestofgehalte rond de 65%. Bij dit ds-gehalte laat het product zich gemakkelijk inkuilen, maar het product kan na openen gaan schimmelen en last krijgen van broei. Zeker omdat de voersnelheid over het algemeen relatief laag is. Om broei te voorkomen is dan het advies om het inkuilmiddel Coolcorn, of Ecocool toe te passen.

Wil je meer info over de verschillende inkuilen? Lees dan hier ons artikel hierover.

Advies en bestellen

Neem voor advies of bestelling gerust contact op met de Agrifirm-adviseur in jouw regio of bel Klantenservice regio Noord T 088 488 29 70 of regio Zuid T 088 488 29 72.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen