Maismonitor: 6 centimeter groei per dag

30 June 2022

De afgelopen week is de lengtegroei van snijmaïs toegenomen met maar liefst 6 centimeter per dag. De gemiddelde lengte is nu 128 centimeter. De mais in het zuiden ligt aanzienlijk voor op Noord-Nederland. In Henegouwen (België) staan de eerste percelen in de bloei.

Snijmais bloeit gemiddeld 90 dagen na inzaai

Snijmais bloeit afhankelijk van de vroegheid van het ras gemiddeld tussen de 88 en 92 dagen na inzaai. Dat betekent dat bij de vroeg gezaaide snijmais (half april) de komende week de eerste pluimen zichtbaar worden. Dentrassen bloeien in het algemeen wat later dan flintrassen, maar dentrassen rijpen sneller af. De in Nederland geteelde rassen zijn overwegend combinaties van dent- en flintlijnen.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen