12-05| Grasmonitor: prima VEM, RE wisselend

Afgelopen week is de voederwaarde gemiddeld nauwelijks veranderd. Het gras is nog steeds van prima kwaliteit, zo laten de vers gras analyses zien.

Gemiddeld bevat vers gras nu 1.060 VEM, 180 gram ruw eiwit en 200 gram suikers per kg drogestof. De verwachting is dat het ruw eiwitgehalte stijgt en het suikergehalte daalt. Dit komt door de neerslag van afgelopen nacht én de voorspelling van hoge dag- en nachttemperaturen. Ook de VEM zal naar verwachting komende week gaan dalen.

Grasgroei weidesnede

Door de droogte is de grasgroei afgenomen tot 40 kg drogestof per hectare per dag. In grote delen van Nederland is er gelukkig een kleine hoeveelheid neerslag gevallen, wat de grasgroei ten goede komt. Toch is er nog meer regen nodig om de grasgroei komende week op gang te houden.

Tip: wil je eenmalig de uitgebreide grasmonitor met tips voor jouw regio ontvangen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen