Functie Cichorei in Dairygrass® kruidenmengsels

16 May 2024

Cichorei geeft een hoge opbrengst onder droge omstandigheden, bevordert de bodemstructuur en bodemvruchtbaarheid. Cichorei heeft ziekte werende eigenschappen en is rijk aan mineralen. Daarnaast is de plant goed voor bloem bezoekende insecten als bijen en hommels. Cichorei bevat meervoudige onverzadigde (Omega-3) vetzuren. Dit geeft gezondere melk. Daarnaast blijkt uit onderzoek op DairyCampus dat koeien in de percelen met chicorei in het grasmengsel meer droge stof vreten dan wanneer het perceel geen chicorei bevat.

meer informatie en advies

Voor meer informatie over onze kruidenrijke mengsels en andere zaaiopties kunt u contact opnemen  met de Klantenservice regio Noord via T 088 488 29 70 of regio Zuid via T 088 488 29 72. Je eigen adviseur van Agrifirm staat uiteraard ook klaar om je van persoonlijk advies te voorzien.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen