Ontdek de voordelen van kruidenrijk zaaizaad met een speciale korting via 1001ha!

18 March 2024

Kruiden en klavers zijn niet alleen gunstig voor de biodiversiteit in grasland, maar dragen ook bij aan de kwaliteit van het ruwvoer voor vee. Deze natuurlijke elementen bevorderen niet alleen de gezondheid van koeien, maar ook van de bodem en het milieu. Bovendien verminderen ze de behoefte aan kunstmest door hun stikstofbindende eigenschappen.

Samenwerking voor Biodiversiteit

Om veehouders te ondersteunen bij het vergroten van de biodiversiteit in hun grasland, slaan LTO Nederland en Urgenda de handen ineen met gemeenten, provincies en bedrijven die deze missie steunen. Dankzij deze samenwerking kunnen veehouders profiteren van aanzienlijke kortingen op kruidenrijke grasmengsels. Of je in aanmerking komt voor deze korting is afhankelijk van je woonplaats. Op de website 1001ha/bestellen vind je alle informatie over welke gebieden recht hebben op deze korting op zaaizaad.

Agrifirm is een van de deelnemende partners in dit initiatief en biedt producten zoals DairyGras® kruidenrijke weide en DairyGras® doorzaai kruiden/klavers aan. De kruiden in deze mengsels zijn zorgvuldig geselecteerd om zowel biodiversiteit als voederwaardeopbrengst te optimaliseren in hoogproductieve kruidenrijke graslanden.

Meer Informatie en Advies

Voor meer informatie over kruidenrijke mengsels en andere zaaiopties kun je niet alleen terecht bij 1001ha, maar ook bij Agrifirm. Neem contact op met de Klantenservice regio Noord via T 088 488 29 70 of regio Zuid via T 088 488 29 72. Je eigen adviseur van Agrifirm staat uiteraard ook klaar om je van persoonlijk advies te voorzien.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen