Vroeg uitrijden van drijfmest loont

17 January 2024

Ieder jaar weer blijkt dat de percelen waar de drijfmest vroeg is uitgereden het eerst “op gang” komen. Laat toedienen van organische mest in het voorjaar kost dan ook grasopbrengst. Ook is het risico op besmeuring van gras met mest wanneer er later uitgereden wordt groter. Wanneer de draagkracht voldoende is kan de drijfmest op grasland worden uitgereden. Daarbij dient de mest in de grond en niet op de grond te worden uitgereden om vervluchtiging en afspoeling van stikstof zoveel mogelijk te voorkomen.

Rijd alleen drijfmest uit als de draagkracht voldoende is

Is de draagkracht onvoldoende of zit er nog vorst in de grond? Dan kun je beter wachten met het uitrijden van de drijfmest op grasland. Als je de bodem stuk rijdt, heb je nog lang last van structuurschade. En dit kan meerdere jaren opbrengst kosten.

Bemestingsadvies op maat

Je Agrifirm adviseur helpt je graag bij het bemestingsadvies. Neem gerust contact op met de adviseur in je regio of plan een afspraak. 

Of neem contact op met onze Klantenservice. Zij helpen je graag verder: team Noord T (088) 488 2970, team Zuid T (088) 488 2972.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen