Gebruik jij al de juiste kwaliteit kuilfolie?

18 December 2023

In de praktijk zijn er grote verschillen in prijs én kwaliteit van inkuilfolie. Onze adviseurs krijgen dan ook regelmatig de vraag welke inkuilfolie nou het beste is.

Ieder jaar is het weer een uitdaging om smakelijk ruwvoer met een hoge voederwaarde onder het plastic te krijgen. Het is dan ook zonde als de kwaliteit gedurende de tijd afneemt door het gevolg van intreden van zuurstof.

De kwaliteit van kuilfolie wordt door meerdere factoren bepaald. De hoge zuurstof barrière, de scheurweerstand en de treksterkte van de folie zijn de meest bepalende factoren. Zo kan het verschil in zuurstof barrière zomaar een factor 100 hoger zijn. Ook zijn er grote verschillen in scheurweerstand uitgedrukt in kogelwaarde en treksterkte. Vraag bij de aankoop van inkuilfolie daarom naar deze kwaliteitseisen om zo een goede vergelijking te kunnen maken. 

Polydress®FarmGuard: de ideale folie voor jouw kuil

Polydress®FarmGuard is een hoogwaardig betrouwbaar afdekmateriaal en voldoet zowel voor kogelvalwaarde als scheurweerstand aan de hoge eisen die voor een goede bewaring van het ruwvoer nodig zijn.

Meer weten?

Je Agrifirm-adviseur vertelt je graag meer over de ideale afdekking van jouw kuilen. Ook kun je voor advies terecht bij Klantenservice Regio Noord en Oost T 088 488 29 70 of regio Zuid en West T 088 488 29 72.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen