Broei in de kuil zorgt voor een lagere drogestofopname

Door het gebruik van Coolcorn en Ecocool kun je broei in de snijmaiskuil voorkomen.

In een snijmaiskuil treedt gemakkelijk broei en schimmelvorming op. Dit gebeurt vooral bij het inkuilen van te droge snijmais, bij een te lage dichtheid of bij een te lage uitkuilsnelheid. Met het toepassen van een broeiremmend inkuilmiddel kun je deze verliezen, die optreden tijdens de bewaring en vervoedering, aanzienlijk beperken. Hiervoor zijn Coolcorn en Ecocool de aangewezen producten. Beiden producten bevatten heterofermentatieve melkzuurbacteriën die naast melkzuur óók azijnzuur produceren. Hierdoor gaat de snijmais bij het uitkuilen minder snel broeien en wordt de kans op mycotoxinen kleiner.

Uit een onderzoek gedaan met vaarzen blijkt dat er een duidelijk verband is tussen de ds-opname en broei in de kuil. Wanneer er broei is opgetreden in de kuil blijkt de ds-opname 10% lager uit te komen.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen