Kwaliteit weidgras neemt toe

Grasmonitor weiden.

Nu er weer vocht voor de plant is, komt de grasgroei weer op gang. Dit zien we terug in de voederwaardecijfers van het gras. Gemiddeld bevat het gras momenteel 910 VEM, 215 g ruw eiwit en 90 g suikers.

Grasgroei stagneert, weiden de beste optie

Gemiddeld kwam de grasgroei deze week uit op 43 kg ds/ha/dag. Dat is vergelijkbaar met vorige week. Met deze groeisnelheid duurt het nog meer dan een maand voordat er weer een lichte snede staat. Met deze groei komt er nauwelijks nog een maaisnede dit jaar en kun je het gras wat er staat beter gebruiken om te weiden. Dan zijn de verliezen lager en maak je maximaal gebruik van het eiwitrijke gras. Bij weiden in de herfst draait alles om smaak. Roest en muffigheid zorgen voor een lagere opname. Is dit het geval dan is het advies om het perceel schoon te maaien. In deze periode van het jaar is de benutting van je gras het hoogst wanneer je de dieren elke dag een nieuw perceel geeft en ze over alle percelen laat rouleren.  

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen