Voederwaarde vergelijkbaar met vorig jaar

Bio Grasmonitor

9 september 2022

Voederwaarde vergelijkbaar met vorig jaar

Afgelopen week bevatte het verse gras gemiddeld 910 VEM, 220 g ruw eiwit en 90 g suiker per kg ds. Vooral de VEM zal de komende weken geleidelijk toe gaan nemen. Ook het eiwitgehalte zal naar verwachting licht stijgen. Dat komt vooral doordat er jonger gras geoogst wordt.

Grasgroei: nog even geduld

De grasgroei kwam de afgelopen week op de biologische bedrijven gemiddeld uit ca. 17 kg ds per ha per dag. Ondanks de regen van afgelopen week is de verwachting dat ook komende twee weken de grasgroei nog laag zijn. Wel begint het gras weer groen te kleuren. Op de bedrijven waar beregend kon worden zal de grasgroei in verhouding sneller toenemen.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen