Voorkom broei in snijmais

Ieder jaar blijkt dat veel maiskuilen last hebben van broei. Naast verlies aan voederwaarde heeft broei ook effect op de smakelijkheid en daarmee de opname van het ruwvoer aan het voerhek. Om broei te voorkomen kan naast goed inkuilmanagement ook het toevoegen van Coolcorn tijdens het inkuilen helpen om broei- en schimmelvorming te voorkomen.

Coolcorn kan al snel uit

CoolCorn is een gemakkelijk toepasbare inkuilmiddel voor snijmais. Op basis van de azijnzuurvormende bacterie Lactobacillus buchneri remt het effectief gisten en schimmels die broei in de maiskuil veroorzaken. De kosten voor het toevoegen van Coolcorn zijn aanzienlijk lager dan de verliezen die optreden als gevolg van broei. Een lagere ds-opname van 3,5% betekent al snel een daling van de melkproductie van 1 kg melk/koe per dag. Met de huidige melkprijs en het krappe ruwvoeraanbod is een kleine investering tijdens het inkuilen snel terugverdiend!

Ecocool 100 TT bio: de biologische broeiremmer

Niet alleen in de gangbare sector treedt broei op in snijmaiskuilen. Ook in biologisch geteelde snijmaiskuilen komt broei voor. ECOCOOL 100TT Bio is daarvoor het aangewezen inkuilmiddel om broei te voorkomen. Zeker met de krappe ruwvoerraad op veel biologische bedrijven een extra reden om de verliezen aan droge stof tot het uiterste te beperken.  

Voor meer informatie over Coolcorn, de Ecocool 100 TT bio of andere inkuilmiddelen voor zowel gras- als snijmaiskuilen kun je contact opnemen met afdeling Verkoopondersteuning, tel: 088 4881210 of plant@agrifirm.nl.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen