Maaimonitor 12-8: Vrijwel overal regen voorspeld

12 augustus 2022

Komende week is in heel het land wat regen voorspeld. Als er regen van betekenis voorspeld is, is het belangrijk om de percelen schoon te maaien. Op die manier maak je ruimte voor een frisse snede gras. Mocht je gaan maaien, bedenk wat je met het gras wilt doen. Je kunt het bijvoorbeeld in de baal doen, zodat je later flexibel bent hoe je het wilt gaan voeren. Wat verstandig is om met het gemaaide gras te doen is uiteraard erg afhankelijk van jouw ruwvoerpositie en van de verwachte kwaliteit van het gras. Percelen met een flink aandeel grasklaver doen het nu veelal nog redelijk goed en dat gras kan prima geschikt zijn om in te kuilen en samen met andere snedes gras aan de melkkoeien te voeren.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen