Grasmonitor 12-8: Regen voorspeld? Maai de weidepercelen schoon

12 augustus 2022

Gemiddeld bevat het gras deze week 925 VEM, 195 g ruw eiwit en 110 g suikers. Op de meeste plaatsen waar niet beregend wordt, is de grasgroei heel laag/groeit het gras helemaal niet meer. Gelukkig is op veel plaatsen regen voorspeld. Mocht dat in jouw regio ook het geval zijn, dan is het verstandig om de graspercelen schoon te maaien om weer fris gras te krijgen. Mocht er weer mooi etgroen staan, dan is het belangrijk om de koeien hier weer geleidelijk aan te laten wennen. Ze hebben nu al weten een andere kwaliteit gras gehad en dat is omschakelen voor de koe en de pens. Ook zit er op veel plaatsen nog veel stikstof in de grond die nog niet benut is. Het ruw eiwit kan na regenval flink gaan stijgen in het gras.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen