Maaimonitor: grasgroei afgenomen

14 July 2022

Afgelopen week is de grasgroei op de maaipercelen gedaald naar gemiddeld 80 kg drogestof per hectare per dag. Vooral in het zuiden begint het vochttekort nu parten te spelen en valt de grasgroei stil. Vorige week werd daar de derde snee geoogst, deze week heeft het noorden veel gemaaid. Gezien de weersvoorspelling voor komende week zal ook hier de grasgroei aanzienlijk gaan dalen.

drogestof 10 – 15 % lager, voederwaardeopbrengst vergelijkbaar

Nu de derde snede op veel plaatsen is ingekuild is het tijd om tussentijds de balans op te maken. In de maaimonitor zien we dat de opbrengst tot nu toe 10 -15% lager ligt dan vorig jaar. Aangezien de voederwaarde, vooral de eerste snede, aanzienlijk hoger is dan vorig jaar, is de voederwaardeopbrengst vergelijkbaar met vorig jaar.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen