Controleer de onkruidbestrijding in mais

Nu, zo’n twee tot drie weken na de onkruidbestrijding, is het een mooi moment om te beoordelen of je onkruidbestrijding in mais effectief is geweest. Staat er nog wel onkruid? Noteer dan wat er nog staat en bespreek dit met je loonwerker of GBM-adviseur. Dan kun je daar volgend jaar de keuze van je bestrijdingsmiddelen op aanpassen. Hoe het ook alweer zit met onkruidbestrijding in mais lees je in de kennisbank.

Gladvingergras is een toenemend probleem

We zien de laatste jaren meer gladvingergras in de snijmais. Gladvingergras is een éénjarige plant die zich vermeerderd via het zaad. Het is belangrijk gladvingergras in een vroeg stadium, in het 2- tot 4-bladstadium en/of voor opkomst van de mais, te bestrijden. Gelijkzaai of onderzaai zijn helaas moeilijk te combineren met een goede bestrijding van gladvingergras.

Gladvingergras in maisperceel.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen