Advies: schoonmaaien en opnieuw beginnen

Wissel zo snel mogelijk naar het verse etgroen en blijf regelmatig maaien.

Wissel van weideplatform

Uit de grasmonitor van afgelopen week blijkt dat de graskwaliteit tegen valt. Er wordt dus nog veel in doorgeschoten gras geweid. Nu overal de tweede snede in de kuil zit, is het advies om zo snel als mogelijk te wisselen van weideplatform en het oude platform te schoon te maaien.

Kleine huiskavel? Wekelijks maaien!

Heb je een kleine huiskavel? Dan is het raadzaam om iedere week toch een stuk schoon te maaien, zodat je met een week of drie de hele huiskavel een keer hebt gemaaid. Houd een maaihoogte van 8 á 9 centimeter aan. Bij een kleine snee is in balen persen een goede optie. Tien tot veertien dagen later heb je daar weer een mooi aanbod vers etgroen staan voor weidegang. Vooral bij omweiden of stripgrazen is regelmatig een portie maaien dé manier om groeitrappen en goed grasaanbod te houden.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen