Eerste percelen gemaaid

 

Afgelopen dagen zijn vooral in het Zuiden en Westen van het land de eerste percelen gemaaid. Daar waar er in Zeeuws Vlaanderen voorzichtig de eerste percelen werden gemaaid werd er in de alblasserwaard volop gemaaid en gekuild. Ook in Zuid Limburg staat er ondertussen voldoende gras om  de maaier er in te zetten. Naarmate men noordelijker komt staat er minder gras. Als daar al werd gemaaid stond dit maaien in dienst van de beweiding, men kan dan tijdig schakelen naar een nieuw weideblok.  

Grasgroei maaisnede

Vorige week kwam de grasgroei op de maaipercelen gemiddeld uit op 121 kg ds per ha per dag. Dat betekent dat er afgelopen week zo’n 850 kg ds per ha is bij gekomen. Dat betekent dat er op veel plaatsen voldoende gras staat om te maaien.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen