Beweiden met een plan; maximaal resultaat

Jij wilt toch ook een maximale ruwvoerbenutting behalen van je eigen land? Pas je al beweiden toe maar wil je hier graag meer rendement uit halen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. De drie beweidingssystemen die in Nederland het meest voorkomen omweiden, stripweiden en roterend standweiden.

Nieuw Nederlands Weiden

Nieuw Nederlands Weiden is een eenvoudig weideconcept wat toepasbaar is op de meeste bedrijven. Of je nu al een ervaren beweider bent en meer rendement uit het ruwvoer wilt halen of juist net start met weiden. Het concept is gebaseerd op roterend standweiden en biedt daarbij arbeidsgemak. Het is wel nodig een eenmalige voorbereiding te doen. Je deelt de huiskavel op in percelen van gelijke grootte. Zorg dat beweiden makkelijk gaat, dus investeer eenmalig in waterbakken, kavelpaden en stroom. Binnen één vooraf bepaald deel roteren de koeien dagelijks, het weideplatform. De andere percelen ga je eerst maaien, het maaiplatform. Je maait het complete maaiplatform als deze eraan toe zijn. Vervolgens wordt dit na hergroei het weideplatform met vers etgroen.

Meer weten? Neem contact op met één van onze adviseurs. Ze vertellen er graag meer over.

Andere ruwvoer+ nieuws artikelen