Open middag kruidenrijk grasland

open dag

Op 5 juni organiseert 1001ha de landelijke Open Middag Kruidenrijk Grasland! Op deze dag kan iedereen die dat leuk vindt, een kijkje nemen op een boerderij in de buurt. Hoe ziet kruidenrijk grasland er nou precies uit? Hoe gaat het in zijn werk? De boer laat één van zijn/haar kruidenrijke percelen zien en deelt ervaringen. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen.

Voor meer informatie over de deelnemende veehouders en voor het (gratis) aanmelden kun je hier verder lezen.

Biodiversiteit

Agrifirm is een van de deelnemende partners in het project 1001ha en biedt producten zoals DairyGras® kruidenrijke weide en DairyGras® doorzaai kruiden/klavers aan. De kruiden in deze mengsels zijn zorgvuldig geselecteerd om zowel biodiversiteit als voederwaardeopbrengst te optimaliseren in hoogproductieve kruidenrijke graslanden.

Kruiden en klavers zijn niet alleen gunstig voor de biodiversiteit in grasland, maar dragen ook bij aan de kwaliteit van het ruwvoer voor vee. Deze natuurlijke elementen bevorderen niet alleen de gezondheid van koeien, maar ook van de bodem en het milieu. Bovendien verminderen ze de behoefte aan kunstmest door hun stikstofbindende eigenschappen.

Meer informatie en advies

Voor meer informatie over kruidenrijke mengsels en andere zaaiopties kun je niet alleen terecht bij 1001ha, maar ook bij Agrifirm. Neem contact op met de Klantenservice regio Noord via T 088 488 29 70 of regio Zuid via T 088 488 29 72. Je eigen adviseur van Agrifirm staat uiteraard ook klaar om je van persoonlijk advies te voorzien.

Andere ruwvoer+ evenementen